Projecten oud-studenten

CategoryEindexamenfilm ‘Tijd / Ruimte’ van Bjorn de Leeuw (Audiovisueel, 2007) gescreend in Amsterdam

Bjorn de Leeuw. 'Tijd / Ruimte', 2007 (still)

De korte film ‘Tijd / Ruimte’ (video, 7 min.) van Bjorn de Leeuw, die in juli 2007 afstudeerde bij de BA Audiovisueel Ontwerpen, is op donderdag 25 oktober 2007 te zien in De Veemvloer in Amsterdam tijdens een videoavond met een selectie eindexamen video's, shorts en animaties van Nederlandse kunstacademies in 2007. Ook te zien zijn films van Sanna van Renesse (Den Haag), Dorien de Wit (Den Bosch, winnares van de TENT. Academy Award 2007) en Iva Supic (Amsterdam). Deze screening is onderdeel van de manifestatie PARAAT #3, die De Veemvloer organiseert in samenwerking met Horse Move Project Space.

Bjorn de Leeuw: “Ik werk vanuit mijn gevoel en mijn intuďtie in de richting van een groter doel met nihilistische en deterministische invloeden. Ik werk vanuit de wetenschap en de ervaring dat lelijkheid zegeviert en probeer dat, onderhevig aan esthetiek, te verbeelden in interessante beelden.” Zijn scriptie ‘Parels voor de zwijnen’ was een beschouwing over het werk van Michael Haneke en Gaspar Noé, over hun rol als profeten in cinema en over het onbegrip dat hen ten deel valt.

Bjorn de Leeuw over ‘Tijd / Ruimte’: “Fragmenten uit een niet nader omschreven bestaan. Een aaneenschakeling van gedachten, herinneringen en beelden die het menselijke zijn definiëren en identiteit creëren. Zijn wij meer dan verzamelingen invloeden? ‘Tijd / Ruimte’. Een man ontwaakt des nachts en ontdekt dat er iets vreemds aan de hand is. Hij hoort en ziet dingen die er niet zijn.” [KROONING 06/07, p 56]. ‘Tijd / Ruimte’ was in september 2007 ook te zien tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

‘Video Screening’. donderdag 25 oktober 2007, 19.30 uur. De Veemvloer, Van Diemenstraat 410, Amsterdam (5 min. van Centraal Station). Duur: circa 60 minuten. Toegang: gratis. Bar: open.


Terug22-10-2007

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul je emailadres in en ontvang regelmatig de WdKA-nieuwsbrief.